Vul- & sluit-machine voor het vullen van gelatinecapsules +

Oriëntatie-machine voor delen en oriënteren van beide capsule-helften  


(De combinatie van beide handbediende machines samen vormt een productielijn)Onze half-automatische tafelmodel capsule-vul- & -sluitmachine en voorbereidende capsule oriëntatie-machine zijn voor kleinschalige producties in de farmacie, homeopathie of voedingssupplementen-industrie, de ideale combinatie om gelatine capsules te vullen  met een poeder. De machines zijn goed te reinigen, en maakt u in een handomdraai gereed voor een andere maat capsule. Dit maakt het mogelijk snel en goed verschillende batches te produceren.

Capsule Vul- en Sluitmachine.  Bouwgrootte: CSV150 verwerkt 150 stuks per keer. De CSV300 verwerkt 300 capsules per vulcyclus.


Ook deze machine werkt handbediend, maar is wèl uitgevoerd met een elektrisch aangedreven  trilplaat. Deze helpt u het poeder (dat u met een spatel op het rooster schept, gelijkmatig te verdelen over de daarin 150 (of 300) mannelijke helften van uw harde capsules (in de maten  000, 00 t/m 5). De scharnierende plaat ter linkerzijde (zie foto) dient om het poeder aan te stampen. Nadat u deze teruggebracht heeft naar de rustpositie, positioneert u het rooster waar de andere 150 (of 300) niet- gevulde vrouwelijke helften van de capsules reeds ingeklemd zitten. Op de foto ligt dit rooster op de naar voren kantelende klemplaat, dat u vergrendelt met de haak aan de voorzijde. Dit brengt de corresponderende helften bij elkaar. Door nu de handle rechts naar u toe te trekken, schuiven de beide capsule-helften klemvast in elkaar. Vervolgens worden de capsules tegelijk uit het rooster gestoten. De capsules zijn nu klaar. U heeft beide roosters nu weer beschikbaar om ze opnieuw te beladen met lege capsules in bovengenoemde machine.


Capsule Vul- & sluitmachine, tafelmodel.

Afmeting lxbxh = 55x64x55 cm; Gewicht 21 Kg.

Handbediend, Transf.trilpl.. 230V-24V 50 watt.

Uurproductie (type CSV300): circa 7500 caps./uur.


Prijs op aanvraag.

Bel ons, of stuur ons een fax of  e-mail voor informatie

A. GEZANG & CO BV - Westvlietweg 65-P, 2495 AA Den Haag

Tel. 020-682 22 55 Fax 020-682 82 46

   E-mail-adres:   info@gezang.nl

index

Ter voorbereiding op het eigenlijke afvullen van de gelatine-capsules, moet u eerst de roosters vullen. Dit doet u snel en foutloos met onze Capsule Oriëntatie-machine COM150-300Y per 150 of 300 stuks tegenlijk, Deze handmatig werkende machine neemt eerst de twee capsule-helften los van elkaar, waarbij tegelijk de mannelijke van de vrouwelijke helften gescheiden worden. Vervolgens oriënteert de machine - in twee stappen - de helften zodanig, dat ze met opening naar buiten gericht in de uitsparingen van één uitneembaar vulrooster geladen worden.  

Met de slede trekt u nu de beide beladen roosters uit de oriëntator. U heeft nu de twee rooster, één met mannelijke helften, de ander met vrouwelijke helften, beschikbaar voor verdere verwerking op de vulmachine

Tafelmodel: lxbxh = 57x33x46 cm;  Gewicht 21 Kg