Half-automatische plunjer vulmachine PV-2100

voor het afvullen van (dik-) visceuze producten in potjes en flessen

Vrijstaande machine op verrijdbaar onderstel, pneu-matisch aan te drijven door droge olievrije pers-lucht. Elektrische schakelaars te voeden met 230 Volt 50 Hz. De machine is nagenoeg geheel uitgevoerd in RVS 316, en - op de afbeelding hiernaast - voorzien van een (eventueel verwarmde) voorraadtrechter voor traagvloeibaar product (zoals crème, zalf, pasta, maar ook bijv. gebonden soepen). Is uw product goed vloei-baar en homogeen, dan volstaat onze basis-uitvoering met een zelfaanzuigende slangpilaar i.p.v. trechter.


Standaard ingericht met één vulstation, bestaande uit een vulblok met één vulnaald, plus één clinder met een traploos instelbare plunjerslag (het gewenste volume stelt u in met een handwiel aan achterzijde van cilinder). Speciale uitvoering leverbaar voor product dat neigt tot “draden trekken” (bijv. honing).


Er wordt naar keuze een eenvoudig verwisselbare en reinigbare roestvrijstalen cilinder geplaatst van 240 ml, 550 ml, 1530 ml of 2100 ml. De vulnauwkeurigheid is circa 0,3 % op dit gekozen maximale cilindervolume. Afhankelijk van volume en product zijn tot zo'n 1000 vulcycli per uur haalbaar.

Bel ons, of stuur ons een fax of  e-mail voor informatie

A. GEZANG & CO BV - Westvlietweg 65-P, 2495 AA Den Haag

Tel. 020-682 22 55 Fax 020-682 82 46

   E-mail-adres:   info@gezang.nl

index

Werkwijze: Eerst plaatst u handmatig het potje/flesje in een verstelbaar V-vormig centreerblok op het in hoogte verstelbare plateau. Centraal hierboven bevindt zich de vulnaald. Door op het voetpedaal te drukken activeert u één afvulslag. Het nu gevulde potje of flesje neemt u vervolgens met de hand weg en plaats de volgende, enz.


De machine biedt u veel flexibiliteit. De met product in aanraking komende delen zijn zo ontworpen dat ze snel en eenvoudig zonder gereedschappen te demonteren en te reinigen zijn. De vulsnelheid is zodanig gekozen, dat dit gewoonlijk resulteert in een mooie egale productspiegel in het potje of flesje. Optioneel is afgebeelde gele ultrasone non-contact sensor om het voorraad-nivo in de trechter te monitoren.


Naast het per slag starten via het voetpedaal, kunt u de machine ook omschakelen op repeteren. Dan repeteert de vulslag (zonder verdere tussenkomst van de voetbediening) waarbij u m.b.v. de draaiknop op de bedieningsconsole een wachtijd tussen elke persslag kunt instellen van ca. 1 tot 5 seconden.


Prijs op aanvraag.