Voor gebruik in farmacie en voedings-industrie, voldoet aan GAP normen.


Tinctuurpers electro-hydraulisch, type HP-M2,5 en -M5

(hydraulische pers voor persen van sap uit geweekte kruiden, noten, cacao-bonen etc. /  ook bruikbaar als hogedrukpers voor het maken van Kbr pellets voor spectroscopisch onderzoek )

Deze electro-hydraulische hogedruk-pers in RVS-uitvoering  stelt u in staat de vloeibare bestanddelen uit maximaal 2,5 liter (geweekt) persgoed te persen, door hierop maximaal een specifieke vlaktedruk van 4,7 N / mm2 uit te oefenen.

Vaak ontwijken vloeibare fracties pas na minuten of uren bij een bepaalde druk. Het volume loopt dan iets terug, en daarom ook de vlaktedruk. De machine pompt nu automatisch bij naar de gewenste ingestelde druk. U kunt desgewenst zo de druk in stappen op het persgoed blijven verhogen totdat maximaal een totaaldruk van 62 kN wordt uitgeoefend op het stempel. De verdeling van deze druk over het oppervlak van de bodemschotel geeft dan dan een kracht 4,7 N / mm2 op het persgoed.


Onze persen worden veel gebruikt bij de bereiding van homeopatische tincturen en essences: Onze ervaring is daarbij dat het in alcohol geweekte persgoed reeds bij de 2,5 liter uitvoering na het persen geheel handdroog uit de machine komt.

Bel ons, of stuur een fax of email voor informatie

A. GEZANG & CO BV - Westvlietweg 65-P, 2495 AA Den Haag

Tel. 020-682 22 55 Fax 020-682 82 46

   E-mail: info@gezang.nl

index

Optioneel is bij deze pers evenwel een verklein-set leverbaar om het persgoed-volume terug te brengen tot 0,25 liter, en een maximale specifieke vlaktdruk van 22 N/mm2 op het persgoed uit te oefenen. Veelal beogen gebruikers van deze verkleinset een vloeibare fractie te persen voor nadere analyse in hun laboratoria.

Formaat: l x b x h = 50 x 30 x 80 cm; gewicht 140 kg


Tevens verkrijgbaar in 5 liter electro-hydraulische uitvoering (l x  b x h = 60 x 30 x 100 cm; gewicht 150 kg). Met deze 5 liter uitvoering wordt een kracht van maximaal 12,7 ton op de vijzel uitgeoefend. Optioneel is een uitneembare matrijs-set leverbaar voor het persen  van KBr pellets voor IR- en Röntgenspectroscopie.

 

Ook verkrijgbaar in 2,5 en 5 liter handbediende uitvoering.                         Prijzen op aanvraag.