Voor gebruik in farmacie en voedings-industrie, voldoet aan GAP normen.


Tinctuurpers met handpomp, type HP-H2,5 en -H5

(hydraulische pers voor persen van sap uit geweekte kruiden, noten, cacao-bonen etc.)

Deze hogedruk-pers in RVS-uitvoering  stelt u in staat de vloeibare bestanddelen uit maximaal 2,5 liter (geweekt) persgoed te persen, door hierop maximaal een specifieke vlaktedruk van 4,7 N / mm2 uit te oefenen.  


Eerst kunt u het persgoed desgewenst grotendeels voor-persen door boven aan de spindelmolen te draaien. De topschotel daalt dan snel. Zodra dit niet meer met weinig krachtsinspanning gaat, begint u met de handzwengel de stempel onder de bodemschotel met uitlooptuit omhoog te pompen. Dit gaat relatief veel minder snel, en u ziet steeds op de analoge manometer wat de druk is. Veelal ontwijken vloeibare fracties bij een bepaalde druk. Loopt de druk iets terug, dan kun u iets bijpompen. U kunt desgewenst zo de druk op het persgoed blijven verhogen totdat maximaal een totaaldruk van 62 kN wordt uitgeoefend op het stempel. De verdeling van deze druk over het oppervlak van de bodemschotel betekent dan 4,7 N / mm2 op het persgoed.

Bel ons, of stuur een fax of email voor informatie

A. GEZANG & CO BV - Westvlietweg 65-P, 2495 AA Den Haag

Tel. 020-682 22 55 Fax 020-682 82 46

   E-mail: info@gezang.nl

index

Onze persen worden veel gebruikt bij de bereiding van homeopatische tincturen en essences: Onze ervaring is daarbij dat het in alcohol geweekte persgoed reeds bij de 2,5 liter uitvoering na het persen geheel handdroog uit de machine komt.


Optioneel is bij deze pers evenwel een verklein-set leverbaar om het persgoed-volume terug te brengen tot 0,25 liter, en een maximale specifieke vlaktdruk van 22 N/mm2 op het persgoed uit te oefenen. Veelal beogen gebruikers van deze verkleinset een vloeibare fractie te persen voor nadere analyse in hun laboratoria.


Tevens verkrijgbaar in 5 liter handbediende uitvoering, alsmede 2,5 en 5 liter electro-hydraulische uitvoering.  KLIK HIER VOOR ELECTRO-HYDRAULISCHE VERSIE.